sreda, 19. marec 2008

KAKO SE IZVALIJO PIŠČANČKI


OVEN

Ovnovski piščanček bo med prvimi, ki bo pokukal na plano. Brez kakršnega koli pomisleka se bo z glavo zaletel v lupino, jo v prvem poskusu prebil in kot bi trenil, bo zunaj. Po možnosti s kakšnim ostankom lupine na glavi.

BIK
Bikec si bo za to opravilo vzel čas. Veliko časa, kajti temeljito mora razmisliti, ali se mu takšno dejanje izplača in kaj bo od njega imel. Ko se bo vendarle odločil, da je vredno pokukati iz lupine, bo počasi in vztrajno prilezel ven.

DVOJČKA
Najprej bo napikal nekaj majhnih luknjic v lupino in se poskusil razgledati po okolici, povprašal ostale piščančke, kako kaj izgleda zunaj, kako so oni prišli ven, kakšno taktiko so ubrali, koliko časa so potrebovali…. Ko bo lezel iz lupinice, bo ves čas čebljal.

RAK
Tudi Rakec ne bo med prvimi zunaj. Da bo naredil odločilno potezo, bo potreboval nekaj spodbude od tistih, ki so že zunaj. Čeprav ima občutek, da se znotraj lupinice varneje počuti, bo vseeno želel ven. Ko bo našel nekoga, ki bo zanj poskrbel.

LEV
Levček bo počakal na najprimernejši trenutek, da vso pozornost ostalih pritegne nase. Njegov izhod iz lupinice mora biti prava gledališča predstava in paša za oči. Pri tem bo malo dramatiziral in ponosno poudaril svoje junaško dejanje.

DEVICA
Devička se bo razbijanja lupinice lotila z mikroskopsko natančnostjo. Kljuvala bo delček za delčkom, sproti pospravila in poskrbela, da se ne bo nikjer z ničemer ranila. V želji po popolnosti bo poskrbela, da bo njen izhod perfekten in brez najmanjše napake.

TEHTNICA
Tehtnica bo imela v mislih predvsem estetiko, zato bo njen izhod v velikem stilu in z okusom. Njen puhek bo seveda najlepši. Imela bo seveda tudi pomisleke. Je prav, da izvršim to dejanje? Morda bo našla koga, da ji pomaga, kajti s tem bo odgovornost za dejanje prenesla nanj.

ŠKORPIJON
Za malega škorpijončka je rojstvo iz lupinice pravi tvegani podvig, dejanje življenja in smrti. Uporabil bo zvrhano mero drame, sumničavo bo kukal ven, po možnosti se bo poškodoval in njegov izgled bo usmiljenja vreden. Če bo preživel.

STRELEC
Strelček se bo problema lotil s filozofskim pristopom in ko bo ugotovil, da je to dejanje s filozofskega stališča popolnoma utemeljeno, bo z velikim življenjskim optimizmom pokukal ven in se razveselil širnega sveta, ki se odpira njegovim očem. Vsekakor bo med prvimi, ki bo zapustil gnezdo.

KOZOROG
Izstopu iz lupinice se bo najprej nekoliko upiral, kajti ne bo mu jasno, zakaj bi se tega dela sploh moral lotiti, ker se mora tako presneto potruditi. Ujame zadnji trenutek, a še vedno se bo spraševal, če je to dejanje prava stvar.

VODNAR
Vodnarčka bomo prepoznali po tem, da bo prilezel iz jajčka na povsem svoj način in drugače kot vsi ostali. Samo dejanje namreč razume drugače od ostalih. Ob tem bo ohranil vso svojo originalnost, zanj je to revolucionarno in genialno dejanje.

RIBI
Ribica bo najbrž ostala kar v jajčku. Tam se dobro počuti in se ji nič kaj pretirano ne mudi stopiti v širni svet. Seveda jo bodo vsi izvaljeni piščančki zunaj že nestrpno čakali in jo spodbujali, naj vendarle že pokuka ven.



PA PRIJETNE IN RAZIGRANE VELIKONOČNE PRAZNIKE.


Ni komentarjev: